Sunday, 18 November 2012

Semur daging betawi dr MyChef ..

Ermmm dah 5 hari aku tak update blog... Dalam mase nie aku berjuang ngan demam + batuk + asma.. Isk isk isk susah hati aku dapur pun dah lama xberasap heheh.. Mujur lah aku ade byk stok MyChef so xlah aku susah sgt :).. Kali nie aku nk kenal kan kat korang 1 lg resepi yg mmg aku suker sgt2.. Semur daging betawi menjadi pilihan menu aku ari nie (hik hik hik semalam pun MyChef juga).. Semur daging betawi adalah signature dr Dato Chef Ismail mmg terbaik dan sgt sedap kalau dimakan ngan nasi putih panas2.. Meh aku citer cikit pasal semur daging betawi nie (hehheh aku ambik dr kotak nyer je), semur daging betawi  nie ialah masakan hirisan daging tradisional kuah kicap yang diperhalusi dengan haruman kayu manis, bunga lawang, lada hitam, cili segar dan potongan kentang hah tu ler serba sedikit tentang resepi nie mmg ummmhhh lah Xcaya sila pi ke pasaraya yg ada jual produk MyChef n beli dan rasi sendiri keenakkan produk nie... Dalam masa 5 minit je aku dah boleh mkn hidangan yg lengkap dan sedap nie, hanya perlu kuarkan dr freezer pastu panaskan dalam microwave, sumer nyer semudah ABC :).. Yang paling penting korang leh makan tanpa was2 sbb produk MyChef nie mmg halal. Selain dr makan ngan nasi panas begitu sahaja korang leh gak olah jd makanan lain ermmm xcaya tgk sini Pizza semur daging betawi dan sini Pinwheel semur daging betawi, nie sebahagian je, ye lah kekadang kan kiter nk gak variety kan makanan kiter kan, so tuk korang yg mmg kreatif tu jgn malu jgn segan meh sama2 kiter kongsi resepi nye ek.. Semalam pun aku makan MyChef juga.. Aku makan ayam kalio  bersama ngan butter rice pilaf, ermmm disaat aku xlarat nak memasak Mychef mmg sgt2 membantu, Mekasih kepada pihak MyChef kerana berjaya memperkenalkan produk yg boleh dibanggakan :).. Tahniah MyChef.. Ok lah jom kiter layan gambar2 nk tak hehhehe :)..


Ermmmm yummy yummy kan nampak rugi kalau korang xcuba :)..


Selain makan ngan nasik korang leh buat cicah roti pun sodap.. Mmg terbaek lah resepi Dato Chef Ismail nie, I love u sgt2 Dato muuaaahhh..


Dalam masa 5 minit sumer dah tersedia fuhhh mana korang nk cari hah senang je clik sini korang leh tau kat mana ade jual MyChef website.


Hah korang cantik kan no tu, kalau korang nk tau dah 90K lebih dah yg like page FB MyChef korang biler lg jom arr join pelbagai aktiviti menarik ade kat sana, Admin nyer mmg mesra dan terbaek sekali..


Yg nie lauk mkn petang aku semalam ayam kalio, yg nie juga resepi signature dr Dato Chef Ismail tau.. Sedap!!!!!!!..


Kalau korang ade apa2 pertanyaan korang leh tanya kat FB MyChef, Insyaalah pertanyaan korang akan dijawab oleh admin disana so mari ramai2 like page MyChef ek...


Ok kawan2, yg belum mencuba produk Mychef nie sila carik di pasaraya berdekatan k.. Jumpe lg di lain N3 daaaaaaaaaaaaaaaaaaa....



4 comments: