Friday, 20 September 2013

Kelas Pavlova..

Lama dah aku nk update pasal kelas nie huhhuu.. Busy sgt sampai hari nie baru aku dpt buat N3 nie.. Kalau korang nk tau aku pi kelas pavlova nie 8 Sept lalu... Huhuhuhu.. dah lama kan baru hari nie aku nk buat sbb bertalu2 order aku dpt lepas tu penat woooo... Pastu demam lak hehheh sorry ek cikgu Dessert Queen lambat update :D.. Dalam masa tu pun aku still update ngan FB juga muahhaha walaupun aku bz, aku jenguk2 gak lahh FB aku tu kang ketinggalan cerita2 terbaru lak kang haru lak aku nk catch-up balik kan kan kan... Ok lah berbalik pada kelas pavlova tu huuhuhu mmg terbaek lah terkelip2 mate aku tgk Dessert Queen membentuk nest pavlova fuhhhhhh mati2 aku ingat guna acuan huhuhu mmg terbaek lah... Walaupun kelas nie di adakan di rumah beliau tetapi kiter akan rasa selesa ngan keadaan n suasana kelas tau.. Pelajar xkan lebih dr 4, so camne pun korang leh paham n korang leh tanya apa pun yg korang nk masa kelas tu berlangsung hah kan mudah, xde lah korang termanggu2 xpaham apa yg nk disampaikan tau... Setiap kelas yg korang hadiri, bukan sahaja ilmu dan teknik2 yg korang dpt je tau malahan korang juga boleh bawak balik apa saja yg korang belajar hari tu hah tak berbaloi lg ke mmg berbaloi tauu ngan harga yg ditawarkan, xrugi korang klu berminat nk masuk kelas nie, bayaran yg dikena kan sesuai ngan apa yg korang bakal perolehi (bukan demo jer tauuu)...

EEErmmmm yummy yummy tauuuuu pavlova nie mmg sedap n terbaek lah... Kalau korang berminat nk sertai kelas2 dessert nie, korang leh klik kat sini Dessert Queen..

Hah korang tu baru satu gambar je terliur kan huhuhu lom lg korang tgk gambar2 bawah nie mmg menitik air liur tauuuu.. Dalam pada masa yg sama kan ader gak cerita tak best yg aku dgr... Nie dr manusia yg berhati busuk n suker nk mencari gaduh ngan org (aku kurang gemor tul ngan org camnie).. Kesian Dessert Queen.. Baru2 nie dia telah di fitnah oleh salah sorang pelanggan opssss bukan pelanggan lah but org yg nk bertanya pasal kelas tu, hanya kerna dia balas msg org tu ngan bahasa english pun nk jd hal, padahal org tu xtau keadaan sebenar nyer Dessert Queen ketika itu.. Adehhh org camnie pun ader ke, bukan lah dia nk blagak ke hape ke but masa tu tgh drive n berkejar2 nk hantar tempahan kannn mana lg nk jaga steering kete, mana lg nk jaga dessert yg di bawa tu nk jawab lak msg dr pelanggan kan so mmg ler dia terpaksa menggunakan bahasa english tuk menaip ye tak, kan senang dah ader auto spelling just  enter jer xler perlu taip byk2 kannnnnn... Tuk insan yg suka menjaja n memfitnah org tu berenti lah membuat onar okey.. Jangan menutup periuk nasi org lain nnt tuhan balas n tutup rezki kamu pulak kan susah, bersangka baik lah ngan sesama kita xsalah kan, lg pun dah minta maaf kan n terang kan knp dia buat begitu kan kan kan.... Satu lg kiter jgn lah nk hina org yg buat perniagaan melalui FB nie, mereka semua mencari rezki yg halal, berkerja keras tuk merubah nasib masing2 kan apa salah nyer mencari pelanggan n menjual melalui FB, yang penting halal tu yg terbaek.. Aku nk pinjam sat dr Jiwa Rosak nyer artikel tuk korang jd kan pengajaran Membuka Aib Orang.. korang leh klik kat link tu n baca sendiri n pahami lah k.. 


Ok yg nie adalah definasi pavlova sebenar dr kacamata Dessert Queen, kena ingat tauuu..

Banyak lak aku membebel hari nie kan huhuhu.. Senang cerita camnie lah kita xperlu menjadi org yg terkenal tuk berjaya... Xperlu lah nk pandang org ngan apa yg dia ada.. Belum tentu org yg ader rumah banglo, kete besaq tu bahagia.. Belum tentu org yg ader kedai sendiri tu lg bagus dr org yg berniaga melalui FB or di rumah so sama2 lah kiter bersangka baik ngan semua org xyah nk memandang pada title2 duniawi nie sgt xkemana pun kan.... Cam aku nie hah walaupun aku blogger picisan xler terkenal mana xler sebesaq mana nama aku kan tp aku bahagia jer hidup aku ngan anak2 aku ngan kawan2 yg sayang kat aku hah tu sumer rezki yg lg bermakna tau dr sumer pangkat yg ader, sekurang2 nyer aku dpt berkongsi ilmu ngan korang dan dpt sebar kan resepi2 best yg aku tau hehehheheh.. Hargai lah sebuah persahabatan dan ilmu yg kita perolehi jgn lokek tuk di kongsi bersama, xrugi pun kita memanjangkan doa yg baik2 sesama manusia kan...


Ok tu pelajar yg hadir pada hari tu masing2 kusyuk mendengar tip2 dr Dessert Queen..


yg nie aku paling xcaya.. HUhuhuhuhu xguna acuan tauuuuu nampak terletak je nest pavlova tu.. Sumer nie perlu kan ilmu n pengalaman so korang jgn lokek tuk kuar kan belanja tuk pergi ke kelas dessert nie k.. Mana tau satu hari nnt ia akan menjadi sumber pendapatan korang kiter tak tau kan ..


Yang nie hasil kerja hari tu mini pavlova dr kawan aku huhuhu kali pertama buat pun dah lawa lom lg kalau buat hari2 kan kan kan hehehh ...


selain dr itu kami pun dpt melihat demo camne pavlova in jar di buat... Siap boleh bawak balik tu yg aku suker :D..


Nie antara hasil kerja tangan Dessert Queen mmg terbaek, klu ader rezki korang musti cuba n xkan lupa kan.


Yg nie saiz paling kecik bg mini pavlova, sekali ngap je dah habis sedap wooo...


Ok kalau korang suker korang leh buat gak pavlova double decker ...Nie pun korang leh blaja masa tu n tanya je lah ape yg korang nk kat Dessert Queen berkenaan kelas hari tu insyaallah dia kan melayani korang ngan penuh mesra.. 

ok lah kawan2 panjang lebar N3 aku kali nie jumpe lah di lain hari k daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...










25 comments:

  1. ya Allah kak tgk picca ja dah superb..best nye p kelas..xpe zila pun dah jauh tinggal train ni..kita sama kejar kak delima ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok siler2 dik Zila dah dpt kejar nnt carik akak k ekkekkekkekke :D..

      Delete
  2. Adui-adui-adui!! kakak macam nak ngap aje tengok D5. Yg buat in jar tu cantik kalau nak dijadikan gift kan. Siap ada reben.

    Betullah... kebahagiaan tak boleh ukur dari apa yg kita lihat di mata.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hhehehhe a'a Kak Zakie yg dlm jar tu mmg tuk gift :D... Kabahagiaan mmg xleh nk diukur ngan apa2 yg berkenaan duniawi kan Akak.. Apa org suka belum tentu kita suka gitu lah sebalik nyer kan :D..

      Delete
  3. Wow menariknya. Ra nk ngap je. Meleleh ayaq liuq dah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehheheh sekali sekala leh lah kan Ibu Lala,kalau hari2 mau diabetes hehheh :)

      Delete
  4. ni yang sedap ni..fuh terliur den..
    www.kongsiblog.com

    ReplyDelete
  5. besnye pavlova,,,,(^,_____________,^)
    xpernah buat lg...resepi dok peram2...selera plak tgk...heheeee
    btw...done follow sini...jmpot singgah smla...thankz^_*
    http://ctamanaqim.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt buat lah dik mmg sedap hehehhe.. Thanks sudi follow :D..

      Delete
  6. wah nampak sedap aaa..dah lama dah tak buat dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap Kak Ina tp leh mkn sekali sekala je lah klu tak mau naik kencing manis hehhehe :D...

      Delete
  7. Kakak datang hari ini sesaja nak jenguk pavlova yg menggoda D5:)

    ReplyDelete
  8. saya tak pernah cuba buat pavlova..:P

    ReplyDelete
  9. dlm ramai2.. rasanya akak yg masih ketinggalan belum mencuba buat pavlova lagi.. ehhehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom ramai2 kiter cuba akak hehhehe :D..

      Delete
  10. walaupun aku bukan terer buat kek..tapi aku terliuqq tengok..uhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xpe leh order je sekarang heheheh :D...

      Delete
  11. hu2.. satu hari teman nak try buat sendiri.. hope menjadi.. lapo dah nengok gambo2 kat atas ni.. aduii..

    nak jemput join GA teman .. hee..
    hadiah awesome!!
    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah Tenku bz sgt nie xjanji ek :).. Nnt cuba k buat :)...

      Delete