Wednesday, 11 September 2013

Tips Kecantikan Kulit

Ari nie aku xde nk buat N3 ape so aku nk kongsi sama korang tip kesihatan yg aku ambik dr blog Jiwa Rosak.. Kat situ korang leh tgk byk info menarik ader kat sana citer2 lawak pun korang leh baca tuk hilang kan tesen.. ok lah nie sebahagian tips jaga kecantikkan kulit...

sumber gambar : Jiwa Rosak


Penggunaan bahan semula jadi antara produk terbaik bagi memastikan kesihatan kulit sentiasa terpelihara. Sama ada kulit wajah atau badan, amat penting untuk memberi keutamaan kepada proses penjagaan dan kebersihannya. Berikut beberapa panduan untuk menjaga kecantikan kulit tanpa perlu menjadikan bahan kimia sebagai bahan utama rejim harian kecantikan kulit. Antaranya :

Tomato
- Tomato boleh digunakan untuk melicinkan kulit. Cara penggunaannya mudah iaitu memarut tomato, kemudian gosokkan perlahan-lahan pada wajah dan leher. Gelatin pada tomato boleh menghilangkan parut. Biarkan selama 20 minit kemudian bersihkan menggunakan air suam. Amalkan setiap hari untuk hasil yang lebih memuaskan.

Serbuk Kulit kayu manis dan bedak sejuk
- Serbuk kulit kayu manis dicampur dengan bedak sejuk dan sedikit air untuk menghilangkan jerawat. Sapu campuran itu pada muka sebelum tidur dan jika amalkan, jerawat akan hilang dan muka kelihatan lebih licin berseri.

Tips2 kat atas tu sebahagian je klu korang nk ader byk lg korang leh Klik Kat Sini tuk melihat lebih lanjut.. Harap korang berpuas hati lah ek.. Jumpe lg di lain N3.. Sorry aku busy sgt lom ader kesempatan tuk update resepi.. N3 pasal kelas pavlova akan aku kongsi minggu depan so tunggguuuuuuuuuuuuu....

11 comments:

  1. Tapi kalau nak guna benda macam ini nak kena rajin lebih sikit D5. Kalau guna yg dlm bekas tinggal picit atau tuang senang - kakak ni kan malas:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hah betul tu Kakzakie hehhehe d5 pun mula2 jer rajin pastu ke laut gak biler angin big M tu dtg melanda hehhehhe :D...

      Delete
  2. Hehehe... Ini promote Jiwa Rosak nie... Si Blogger Fer0z

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni nama nyer usahasama hehheheh :D...

      Delete
    2. hahaha.. ape yang penting kerjosamo..

      Delete
    3. Hehhehe betul tu baru meriah nama nyer ekekkke :)

      Delete
  3. suka sangat bila dapat tips guna bahan semulajadi macam ni.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah lebih jimat kan Fatimah :)....

      Delete
  4. Perkongsian yang sangat menarik admin. Saya juga ada share tip kurus dan tip kecantikan di blog saya. Jemputlah melawat: http://bit.ly/beautyfatimah

    ReplyDelete