Wednesday, 12 November 2014

Roti Disco

Seperti yg aku janjikan... Resepi nie aku dpt masa tgh belek2 you tube, bila tgk video street food kat india fuhhhh sungguh ku tergoda nk cuba resepi nie... Xsangka lepas aku cuba rupe nyer sedap fuhhhh mmg best ler klu buat tuk sarapan or minum ptg... Ok lah xmo ckp panjang2 moh kiter layan resepi nyer k...


    Bahan2


Roti bun 2 keping (belah dua)
2 biji telur
1 biji bawang besar dihiris nipis
1st serbuk cili
1st serbuk kari
1/2st serbuk lada sulah
Secubit garam..
Minyak tuk menumis

Cara2


1- panas minyak dan tumiskan bawang sehingga layu.
2- pecahkan telur dan ratakan atas bawang td.
3- taburkan serbuk lada sulah, garam, serbuk cili dan serbuk kari rata2 mengikut citarasa masing2.
4- kemudian letakkan roti atas bahan2 td. ( mcm buat roti john).. Penyet2 kan dia...


5- terbalikkan roti td.. Taburkan serbuk cili jika korang suker pedas.. 
6- kemudia lipatkan roti seperti dlm gambar jgn sampai hangit cam yg satu tu tauuu...
7- siap untuk dihidangkan daaaa....

Hah senangkan buat nyerrr, mkn panas2 mmg sedap xrugi mencuba nyer thanks pd cikgu memasakku you tube yg mengajarku mcm2 resepi hehehehe... Yg penting sumer bahan2 kena siap kan awal2 sbb masak dia laju n cepat k.. Ok lah kawan2 selamat mencuba daaaaaaaaaa.....






25 comments:

  1. Sampai hangus tu yg sedap !! hehehe... thanks for sharing :)

    http://sabdapelangi.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hangus ckit2 ok sedap2 tp hangus byk2 xbest nnt pahit sgt hehehe btw thanks :)....

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. wow! roti disco, nama yang agak unik... mesti sedap ni...

    Mama Niza

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks :)... Sedap d5 dah cuba nnt cuba lah k...

      Delete
  3. Kak dalima nampak sedap.. Ermmm ala-ala roti john ke? Huhuhu

    Jom terjah Papaglamz
    http://www.papaglamz.com/2014/11/tinta-papaglamz-ll-kawen-jom.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dik, lebih kurang camtu ler tp lg senang nk buat sesuai tuk org bujang :).....

      Delete
  4. Wow! sedap nih... boleh cuba bila ada ms nnt. Trm kasih Delima ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ieta, nnt cuba lah k sedap, yw ieta :)...

      Delete
  5. Macam ini yg bagus cepat dan sedap:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simple senang tuk org bujang kak zakie :)..

      Delete
  6. hmm..macam buat roti jhon la kan..? boleh cuba nanti... :)

    salam kenal...first time landing sini... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenai nabilah thanks sudi jenguk ke sini :)...

      Delete
  7. macma roti jhon..sedapnye kak..kegemaran saya..lepas ni boleh la selalu buka entry kak ni..boleh masak2...thanks sharing dear @Delima Zamrud

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa cam roti jhon tu tp versi simple hehehe thanks sudi jenguk ke sini dear :)....

      Delete
  8. Sangat suka something simple and fast mcm ni...

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Lebih kurang camtu ler cuma nie simple lg hehehehe :)

      Delete
  10. SEDAPNYAAAA

    JOM SINGGAH..TERDAPAT PELBAGAI INFO MENARIK TENTANG KESIHATAN,KECANTIKAN SERTA BANYAK LAGI..

    http://suppl3m3nt4u.wix.com/suppl3m3nt4u

    ReplyDelete
  11. oh... roti john sebenarnya ... hehehe ann nk buatlah.. tp guna roti gardenia je ni.. laparla pulak.. tgu masak lauk lambat.. hehehe thanks for the resipi kak :)

    ReplyDelete